Žáci třídy G2 se v teoretické výuce seznámili s výrobou sýrů a jejich dělením. Následovala exkurze v Hlinecké mlékárně Tatra, kde viděli zpracování mléka a výrobu mléčných výrobků.
To vše jsme 20. prosince završili vlastní výrobou sýrů. Vyrobili jsme farmářské sýry, tažené sýry a ricottu.
Během výroby jsme nahlédli pod pokličku práce sýrařů. Prakticky jsme si vyzkoušeli pasteraci, zrání a sýření mléka; formování i tvarování přírodních a tažených sýrů.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100