Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Workshop výroba sýrů

Workshop výroba sýrů



Datum konání:
21.12.2022
Datum ukončení:
12.1.2023

Žáci třídy G2 se v teoretické výuce seznámili s výrobou sýrů a jejich dělením. Následovala exkurze v Hlinecké mlékárně Tatra, kde viděli zpracování mléka a výrobu mléčných výrobků.

To vše jsme 20. prosince završili vlastní výrobou sýrů. Vyrobili jsme farmářské sýry, tažené sýry a ricottu.

Během výroby jsme nahlédli pod pokličku práce sýrařů. Prakticky jsme si vyzkoušeli pasteraci, zrání a sýření mléka; formování i tvarování přírodních a tažených sýrů.

Workshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrůWorkshop výroba sýrů