5. března 2020 naše děvčata obhájila prvenství na soutěži „Kuchař Vysočiny“ v Havlíčkově Brodě a za sebou nechala všech devět škol kraje Vysočina. Soutěž je nominační soutěží mezinárodní soutěže Gastro Junior pro rok 2021.
Tereza Pekařová zvítězila v disciplíně hlavní pokrm, připravovala kuřecí supreme s jarní zeleninou, bramborovým pyré s lanýžovým máslem, mrkvovým pyré, žampiony a cukrovým hráškem. Jana Rejnušová ji následovala se svým předkrmem z červené řepy. Připravila tartar z řepy s křenem, jablkem a zakysanou smetanou a rolku s tvarohem a gorgonzolou. Obě děvčata se umístila ve zlatém pásmu a dosáhla nejvíce bodů ze všech soutěžících. Děvčatům gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100