Ve dnech 8. 10. – 9. 10. 2014 absolvovali žáci třetího ročníku oboru cukrář kurz Mini dezerty – rauty, recepce. Kurz vedli manželé Slezákovi ze Školy chutí Praha.V pořadí druhý kurz v tomto školním roce, který absolvují naši třeťáci oboru cukrář.
Na začátku kurzu proběhla ukázka moderních a nových zajímavých surovin vhodných k výrobě mini dezertů. Poté se společnými silami začali připravovat korpusy, náplně a ozdoby ke kompletaci jednotlivých mini. Připravoval se francouzský mini dezert – macrones, probíhala příprava kokosového řezu, výroba bezlepkového plátu, výroba pistáciového plátu, výroba lineckého těsta, výroba jablečných semifredek, výroba zapékaných lineckých košíčků, mandlové roládky. Pod pečlivým vedením instruktorů byly kompletovány a zdobeny jednotlivé mini dezerty přímo žáky. Děvčata se učila zákusky vkusně aranžovat na jednotlivé talíře, do skleniček, na misky. Výrobky byly prezentovány a všemi přítomnými ochutnány. Na závěr byly předány všem zúčastněným certifikáty o absolvování kurzu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100