Tereza Kuchařová je úspěšnou absolventkou naší školy a jako odborník z praxe předvedla našim žákům z G3 přípravu minutek v moderní úpravě ve dnech 27. 5. a 28. 5. 2021.
První den společně s učitelem OV Otou Duškem trpělivě předváděli a koordinovali přípravu základní omáčky demi glace, dranžírování, filírování, nakládání masa. Probíhala úprava jednotlivých druhů ryb na grilu, pánvi včetně lehkých a těžkých příloh. Připravovali se pokrmy z kuřecího masa.
Druhý den byl věnovaný hovězímu, vepřovému a zvěřině. Naši kuchaři připravovali svoje vlastní verze pokrmů, Byli vyzváni, aby využili veškerých svých nabytých znalostí z předešlých hodin. Při samostatné práci byl kladen důraz na bezpečnost práce, maximální využití surovin, nové trendy v gastronomii, fantazii, na kombinaci surovin, vyvážené chutě a úpravu pokrmů na talíři. V průběhu přípravy pokrmu připravovaného žáky byli jak odborník, tak i vyučující nápomocni odbornou radou. Během celé výuky probíhala čilá debata mezi žáky, odborníkem z praxe a učitelem OV na téma zpracování tradičních i netradičních surovin v moderní české kuchyni.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100