Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Zapojení odborníka z praxe - T. Kuchařová

Zapojení odborníka z praxe - T. Kuchařová



Datum konání:
2.6.2021
Datum ukončení:
13.6.2021

Tereza Kuchařová je úspěšnou absolventkou naší školy a jako odborník z praxe předvedla našim žákům z G3 přípravu minutek v moderní úpravě ve dnech 27. 5. a 28. 5. 2021.

První den společně s učitelem OV Otou Duškem trpělivě předváděli a koordinovali přípravu základní omáčky demi glace, dranžírování, filírování, nakládání masa. Probíhala úprava jednotlivých druhů ryb na grilu, pánvi včetně lehkých a těžkých příloh. Připravovali se pokrmy z kuřecího masa.

Druhý den byl věnovaný hovězímu, vepřovému a zvěřině. Naši kuchaři připravovali svoje vlastní verze pokrmů, Byli vyzváni, aby využili veškerých svých nabytých znalostí z předešlých hodin. Při samostatné práci byl kladen důraz na bezpečnost práce, maximální využití surovin, nové trendy v gastronomii, fantazii, na kombinaci surovin, vyvážené chutě a úpravu pokrmů na talíři. V průběhu přípravy pokrmu připravovaného žáky byli jak odborník, tak i  vyučující nápomocni odbornou radou. Během celé výuky probíhala čilá debata mezi žáky, odborníkem z praxe a učitelem OV na téma zpracování tradičních i netradičních surovin v moderní české kuchyni.

Zapojení odborníka z praxe – T. KuchařováZapojení odborníka z praxe – T. KuchařováZapojení odborníka z praxe – T. Kuchařová