Posledním projektovým dnem v projektu Implementace krajského akčního plánu Pardubického kraje II. byl věnovaný žákům ze ZŠ Dr. Peška Chrudim.
Ve čtvrtek 9. 2. 2023 opět nastoupili naši učitelé OV Martin Halámka, Lucie Lietavcová, Karel Dufek a Ota Dušek.Opět se připravovali pokrmy pomocí moderních technologických zařízení používaných v gastronomických provozech. Chlapci a děvčata, nejen pod odborným dohledem učitelů OV, ale i svých pedagogů ze základní školy, připravovali stejné krevety s guacamole a toastem, bramboráčky, vdolečky, trhané vepřové se zeleninou a dipem v tortille, kuřecí rolády plněné, kuřecí smažené v tempura těstíčku, sous vide vepřovou kotletu s mrkvovým a bramborovým pyré, čokoládový fondant a mini koblížky jako jejich vrstevníci předešlý den. Jednotlivé pokrmy byly připravovány opět pomocí konvektomatu, holdomatu, indukčního a sklokeramického sporáku.
Již zmíněná novinka v předešlém článku, elektrická multifunkční pánev, byla účastníkům projektu předvedena v hlavní kuchyni. Veškeré pokrmy, které si žáci připravili také společně ochutnali.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100