Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Kurz - Masa a ryby v moderní úpravě

Kurz - Masa a ryby v moderní úpravě



Datum konání:
21.2.2020
Datum ukončení:
4.3.2020

17 a 18. února 2020 se žáci třídy K3 zúčastnili semináře na téma „Maso a ryby v moderní úpravě.“ Seminář vedli odborníci z praxe pánové Ota Dušek a Pavel Meduna.

Oba kuchaři vzali přípravu a ukázky poctivých minutek opravdu od podlahy. Nejdříve předběžná úprava jednotlivých druhů mas a ryb, marinování, rozprava o technologických úpravách vhodných k přípravě moderních minutek, vhodné lehké a těžké přílohy (nejenom „šťouchačky“) a v neposlední řadě vhodné omáčky a jejich přípravu. Předvedli i základní pokrmy italské kuchyně (prostě uvařili pořádnou pastu) a v neposlední řadě vyšvihli jako bonus klasické poctivé „Burgry“ tak, jak je umí jedině  MedyChef. Třeťáci měli možnost nejenom sledovat oba kuchaře při práci, ale sami se na přípravě pokrmů podíleli. Vše také v průběhu obou dnů ochutnali a řádně prodiskutovali s přítomnými odborníky. Seminář je určitě pro kluky i děvčata velkým přínosem a inspirací k jejich závěrečným zkouškám.

Kurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravěKurz - Masa a ryby v moderní úpravě