17 a 18. února 2020 se žáci třídy K3 zúčastnili semináře na téma „Maso a ryby v moderní úpravě.“ Seminář vedli odborníci z praxe pánové Ota Dušek a Pavel Meduna.
Oba kuchaři vzali přípravu a ukázky poctivých minutek opravdu od podlahy. Nejdříve předběžná úprava jednotlivých druhů mas a ryb, marinování, rozprava o technologických úpravách vhodných k přípravě moderních minutek, vhodné lehké a těžké přílohy (nejenom „šťouchačky“) a v neposlední řadě vhodné omáčky a jejich přípravu. Předvedli i základní pokrmy italské kuchyně (prostě uvařili pořádnou pastu) a v neposlední řadě vyšvihli jako bonus klasické poctivé „Burgry“ tak, jak je umí jedině MedyChef. Třeťáci měli možnost nejenom sledovat oba kuchaře při práci, ale sami se na přípravě pokrmů podíleli. Vše také v průběhu obou dnů ochutnali a řádně prodiskutovali s přítomnými odborníky. Seminář je určitě pro kluky i děvčata velkým přínosem a inspirací k jejich závěrečným zkouškám.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100