Ve čtvrtek 7. a v pátek 8. března 2019 se žáci K3 zúčastnili kurzu minutek a zahraniční kuchyně.
Zaměřili jsme se na zpracování běžně dostupných mas jako je kuřecí, vepřové, hovězí, ale také zvěřina a ryby. Jednotlivé přílohy k masům byly připraveny z rozmanité zeleniny, ale také z cizrny, pohanky, hrášku, krup, těstovin, pohanky, jáhel. Několik příloh bylo připraveno i z brambor. Všichni si vyzkoušeli úpravu jednotlivých druhů mas i celkovou kompletaci a servis minutových pokrmů. UOV Lietavcová s UOV Dopitovou odpovídaly na otázky a dotazy a na nedostatek zájmu ze strany žáků si opravdu nemohly stěžovat. Kurz byl zakončen opravdu plodnou rozpravou a degustací.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100