Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Kuchař Vysočiny 2019

Kuchař Vysočiny 2019



Datum konání:
15.4.2019

Chcete vědět, jak vaří Chrudimáci z Pardubického kraje na Vysočině? No přece ze všech nejlépe!!!  

Tereza Pekařová z N1 a Jakub Suda z K3 se jako jednotlivci a zároveň i tým zúčastnili 2. dubna 2019 soutěže KUCHAŘ VYSOČINY JUNIOR 2019 v OA a HŠ Havlíčkův Brod.

 

Terezka soutěžila v kategorii Hlavní pokrm. Připravila pro porotu složenou z předních komisařů AKC kachní prsíčko na bylinkách, pyré z červené čočky s pečeným česnekem, batátové suflé, restované kapustičky na anglické slanině a mango v pomerančové redukci. Byla to fuška, připravit za 45 minut tak náročný pokrm, naservírovat na čtyři talíře, svou práci prezentovat porotě a čekat na verdikt.  Kuba ve stejném čase soutěžil v kategorii Dezert. Ten jako jediný chlap v této kategorii upekl čokoládový fondant (lávový dortík), přidal ostružinové coulis a nakonec oslnil porotu sorbetem z černého rybízu s praženými mandlemi. Při vyhlašování výsledků jsme se nestačili divit. Tereza byla ve své kategorii první a Jakub ve své obsadil krásné druhé místo. Jako tým získali oba absolutní vítězství, probojovali se jako jediní svým počtem bodů do zlatého pásma a tím nominovali naši školu na finále GASTRO JUNIOR BRNO – BIDFOOD CUP 2020. Tato nominace byla cílem jak obou soutěžících, tak obou učitelek odborného výcviku Lucie Lietavcové a Jitky Dopitové, které oba kuchaře na soutěž připravovaly.

Tereza Pekařová a Jakub SudaKuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019Kuchař Vysočiny 2019