Čekání na Ježíška a poslední školní den před vánočními prázdninami jsme si s vybranými žáky tříd K3P, K3 a K2 zpestřili prací s jedním z nejkvalitnějších hovězích mas. Připravili jsme si steaky z vysokého roštěnce, pupku i šťavnaté hamburgery.
Maso plemene Wagyu díky své křehkosti, chuti a vůni nemá konkurenci a je vyhledáváno gurmány z celého světa.
My jsme měli tu možnost pracovat s tímto nejlepším masem díky malé rodinné farmě Müllerovi z Mnětic u Pardubic.
Wagyu farma Müller se chovu tohoto jedinečného japonského skotu věnuje od roku 2004. Zvířata jsou chována v čistém a klidném prostředí. Doba výkrmu je 3 roky. Díky tomu má maso jedinečnou strukturu a typické mramorování, které zajišťuje výjimečnou šťavnatost, křehkost a nezaměnitelnou chuť.
Pokud i vy máte chuť vyzkoušet steak z tohoto výjimečného skotu nebo se dozvědět něco více o chovu skotu Wagyu, navštivte webové stránky farmy Müllerových. http://wagyufarm.cz/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100