Projektu Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář byl obohacen dalším kurzem s názvem Moderní restaurační talířové dezerty, který se konal ve dnech 7.4. a 8.4. 2014.. Kurz pro žáky třetího ročníku opět vedla lektorka paní Věra Slezáková.
Lektorka paní Slezáková bravurně předvedla, jak zpracovat klasické cukrářské recepty a připravit z nich netradiční moderně nazdobené restaurační talířové dezerty. Naši cukráři se naučili i mnoho netradičního. Například vyráběli cukrářský chléb z mikrovlnné trouby, absintové ozdoby, toastové chlebíčky, jahodové žužu, krokant s ořechy a kukuřičnými lupínky, medové placičky. Připravovali a ochutnali i melounový mousse, tonka mousse, citronovou náplň. Pustili se do sorbetů parfaitů, různých omáček, ozdob.
Další ze sladkých kurzů zaujal všechny účastníky, byl zajímavý a velmi poučný.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100