Projekt Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář. Dalším projektovým kurzem je kurz Moderní restaurační talířové moučníky, který vedla ve dnech 25. – 26. 2. 2013 paní Věra Slezáková z pražské Školy chutí.
Děvčata pracovala na výrobě čokoládového moussé, amarettové omáčky, kaštanového pyré (dekorativní sklenice-vkládání), bílkové hmoty na bílkové sušenky, piniových pralinek na dekoraci, ozdob z rýžového těsta, pistáciových dortíčků s mascarpone, hruškového páje s drobenkou.
Žákyně se seznámily se zmrzlinovým strojem na výrobu zmrzlin a sorbetů. Připravily čokoládový sorbet, kaktusový sorbet, hruškový sorbet, malinové omáčky, čoko omáčky, griotte omáčky.
Konečnou fází kurzu byla kompletace talířových dezertů z předem vyrobených komponentů na dekorativní mísy, misky, poháry, kelímky. Na závěr proběhla prezentace výrobků, předávání certifikátů a následná degustace spojená s rozpravou nad jednotlivými dezerty.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100