27. a 28. 3. 2017
Tento kurz připravila a odborně vedla učitelka odborného výcviku Jana Matějů. Kurz je i v letošním školním roce určen pro žáky druhého ročníku.
Žáci první den připravovali korpusy vhodné k výrobě jednotlivých smetanových dortů. Děvčata vyráběla korpusy na Tiramisu dort, ořechovo nugátový, bezlepkový, malinový, krémešový, nugátový z pařížské šlehačky, cheescake citronový, mandlový jablečný, mandarinkový.
Po napečení veškerých korpusů byly připravovány náplně, polevy, želé a gely. Dorty byly promazány a postupně tvarovány. Každý žák si vyzkoušel výrobu jedlých ozdob. Druhý den se dortíky dohotovovaly, dekorovaly, zdobily a na poslední chvíli se připravovaly ozdoby z čerstvého ovoce. Všichni absolventi kurzu se zúčastnili rozpravy nad výrobky, zopakovali si technologické postupy a společně dorty rozkrájeli a ochutnali. Žáci byli nadšeni novými technikami, množstvím surovin a možnostmi, které skýtá příprava těchto moučníků, které jsou stále více oblíbené mezi zákazníky naší školní cukrárny.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100