Ve dnech 9. – 13. 1. a 16. – 20. 1. 2012 proběhl na naší škole v rámci Projektových dnů – gastronomie v praxi kurz Raut moderní směry. Tento modul je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zúčastnili se žáci tříd K3P, K3Č, K3A a K4Č.
Kurz vedli pan Martin Slezák spolumajitel restaurantu Konírna a manager Juniorského národního teamu asociace kuchařů a cukrářů ČR a pan Michal Čuba šéfkuchař restaurace Rybí trh.
Seznámili účastníky se studenou kuchyní, zásadami při přípravě výrobků, používáním inventáře vhodného pro přípravu studené kuchyně, vhodností a kombinací surovin, jejich historií i původem.
Prakticky žáci vyzkoušeli přípravu:
A spoustu dalších pokrmů s využitím kvalitních surovin.
Monika Kopecká
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100