Projekt Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář byl rozšířen o třídenní kurz Sladká italská gastronomie, jehož součástí je čtrnáctidenní stáž pro šest žáků oboru cukrář v italské restauraci. Jako první vyjely na zkušenou ve dnech 24. 11. – 5. 12. 2014 do restaurace Pizzeria Prosecco Praha Eliška Hrdinová a Ivanna Andryshyn, obě z druhého ročníku. Pracovaly pod vedením šéf cukrářky Martiny Sýkorové. Praxe v tomto exkluzivním podniku se jim velice líbila. Podílely se na přípravě pravých italských moučníků. Například připravovaly: Domácí sorbet dle nabídky s vínem Prosecco, Horký trhanec z domácí ricotty ve vanilkovém mascarpone sabayonu s lesním ovocem, Čokoládový fondant s tekutým kávovým krémem, Brulée raviola s čerstvými jahodami a pěnou z bílé čokolády, Panna cottu z řeckého jogurtu a tahitské vanilky v jahodovém coulis s čerstvými jahodami.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100