III. Moučníky evropských národů (včetně italských)- kurz vedený učitelkou OV Petrou Doležalovou dne 15. ledna 2015 pro žáky prvního ročníku.
– příprava a instruktáž kynutého těsta
– příprava sněhového těsta
– příprava litého těsta
– příprava pevného těsta
– rozdělení žáků do skupin
Výroba jednotlivých moučníků:
– Italské Tiramisu
– Dortík s ricottou obložený citrusy
– Slovenské Bratislavské rohlíky – kynuté těsto
– Slovenský pudinkoš – kynuté těsto
– Řecká Baklava – skládání jednotlivých listových plátů na sebe, prosypání ořechovou směsí, pečení, potření medem
– Portugalské čokoládové dortíky
– Švýcarské – Ženevský hruškový koláč
– Francouzské – Chinois
– Maďarské – Maďarský medový koláč , rychlý drobenkový ovocný moučník
– Norský mandlový dort – mandlový korpus, žloutkový krém, dozdobení
– Rakouské – jablečný závin, Sachrův dort
Kurzu byl zakončen prezentací výrobků, rozpravou nad jednotlivými výrobky a degustací.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100