Projekt Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář pokračuje dalším ze série kurzů určených pro žáky prvního ročníku.
Kurz Moučníky evropských národů včetně italských vede učitelka odborného výcviku paní Petra Doležalová. Kurz se konal 10.3. 2014. UOV seznámila žáky s harmonogramem jednodenního kurzu a postupně probrala technologické postupy jednotlivých moučníků. Vzhledem k tomu, že kurz je určen pro žáky prvního ročníku, jsou moučníky vybírány s velkou pečlivostí tak, aby jejich výrobu všichni zvládli. Připravovaly se tyto moučníky: bratislavské rohlíčky a rakouské masopustní šišky z kynutého těsta, Francouzský čokoládový koláč, Alsaský jablkový koláč – Francie, Clafoutis – Francie- lité těsto, Jablečný koláč z Normandie – Francie- křehké těsto, Copete – Itálie- sněhové těsto, Galaktoboureko – Řecko- listové těsto, Panna cotta – Itálie – smetanová hmota, Koláč z riccoty a tvarohu – Itálie. Celý kurz byl zakončen prezentací, rozpravou a degustací výrobků.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100