V rámci projektu Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář se konal 19. listopadu 2012 kurz pro první ročník Moučníky evropských národů včetně italských. Kurz vedla učitelka odborného výcviku p. Petra Doležalová.
Žáci pracovali na přípravě těchto moučníků:
– Řecký moučník – Baklava – vyvalování listového těsta, příprava oříškové náplně, pečení, polévání medem
– Francouzský moučník – Francouzský obrácený koláč – příprava jablek, příprava těsta, pečení, zdobení ušlehanou smetanou
– Nizozemský moučník – Perníčky Speculaas – příprava těsta, vykrajování, pečení
– Slovenský moučník – Bratislavské rožky – příprava kynutého těsta, příprava oříškové náplně, plnění, pečení
– Rakouský moučník – Sacher dort – příprava korpusu, promazávání marmeládou, polévání čokoládou
– Italské moučníky – Tiramisu – příprava cukrářských piškotů, příprava krému, dohotovení
– Cannoli – příprava těsta na trubičky, motání těsta na kovové trubičky,
smažení, příprava krému z Riccoty, plnění
Kurz byl zakončen prezentací výrobků, rozpravou nad jednotlivými výrobky a jejich úpravou a degustací.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100