V rámci udržitelnosti projektu absolvovali žáci třetího ročníku oboru cukrář 2. 5. a 3. 5. 2016 kurz Mini dezerty – rauty, recepce. Kurz vedly učitelky OV paní Petra Doležalová a Jana Matějů.
První den probíhala rozprava na téma rauty a recepce. Všichni byli seznámeni s vhodnými surovinami k výrobě mini dezertů. Připravovali se korpusy jako například dortový korpus čokoládovo – pomerančový, barevný plát, piškotový plát světlý, bezlepkový plát a v neposlední řadě korpusy z lineckého těsta. Vyráběli se smetanové náplně, vařil se karamelový ledový krém. Druhý den probíhala instruktáž přípravy krému Bruleé a jeho zapékání, vyráběla se ganáž, modelovací mléčná hmota, vyráběly se ozdoby, jednotlivé dezerty – několik druhů mini roládek, tunely, ovocné mini dezerty, dortíky, čoko rohlíčky, makronky, smetanové koule a jiné dobroty. Kurz probíhal ve velmi příjemné atmosféře, obě učitelky OV ochotně odpovídaly na dotazy žáků a ukázaly mnoho ze svého cukrářského umění. Proběhla prezentace mini dezertů, rozprava k zhotoveným výrobkům a degustace jednotlivých výrobků.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100