Projekt Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář pokračuje dalším ze série kurzů určených pro žáky třetího ročníku .
Kurz s názvem Mini dezerty – rauty a recepce vedla lektorka paní Věra Slezáková spolu se svým manželem. Kurz se konal ve dvou dnech 27. a 28. ledna 2014.
První den probíhala rozprava na téma rauty a recepce, školení BOZP vozík – s přímým ohněm. Všichni byli seznámeni s vhodnými surovinami k výrobě mini dezertů. Žáci vyráběli dánské sušenky, vařili citronovou marmeládu, připravovali tvarohový dezert, vařil se karamelový ledový krém, dále žáci připravovali jednotlivé náplně a korpusy potřebné ke kompletaci mini dezertů. Druhý den probíhala instruktáž přípravy krému Bruleé a jeho zapékání, vyráběla se ganáž, modelovací mléčná hmota, vyráběly se ozdoby, jednotlivé dezerty – měšce v mandlové hmotě, několik druhů mini roládek, ovocné mini dezerty, dortíky, čoko rohlíčky a jiné dobroty. Kurz probíhal ve velmi příjemné atmosféře, paní lektorka ochotně odpovídala na dotazy žáků a ukázala mnoho ze svého cukrářského umění. Proběhla prezentace mini dezertů, rozprava k zhotoveným výrobkům a předání certifikátů.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100