Projektové dny – gastronomie v praxi s názvem Italské dny se konaly 24. 4. 2012 a 25. 4. 2012. Pod vedením lektorů Martina Slezáka managera Juniorského národního teamu AKC ČR a lektorky Věry Slezákové trenérky Juniorského národního teamu AKC ČR.
První den se pod vedením lektorů jednotlivé skupiny žáků seznámily s vývojem italské kuchyně, s typickými surovinami používanými v italské kuchyni, které jim lektoři představili a společně je i ochutnali.
Žáci si vyzkoušeli přípravu velkého množství pokrmů italské kuchyně.
Druhý den první skupina absolvovala exkurzi do výrobny tuzemských těstovin v Třemošnici a mlýn Automat v Předměřicích nad Labem, žáci druhé skupiny navštívili BIO Farmu DoRa v Ratibořicích u Třebíče.
Po absolvování tohoto kurzu a tematicky zaměřené exkurze obdržel každý z aktivních účastníků certifikát o absolvování kurzu Italské kuchyně.
Součástí těchto dnů byl i kurz italských moučníků, který absolvovaly žákyně oboru cukrář. Pod vedením svých učitelek odborného výcviku připravovaly naše cukrářky pravé italské moučníky, které měli možnost ochutnat i ostatní žáci naší školy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100