Ve dnech 9., 10. a 11.2. 2015 okusili pravou sladkou Itálii naši žáci prvního ročníku. Pracovali dle připraveného harmonohramu:
1. pracovní den
– seznámení se surovinami – mascarpone, ricotta, likéry – melounový, jahodový, limoncello, amareto, káhula likér, marashino likér
– krátká přednáška o Itálii a její sladké gastronomii
Ukázky přípravy a výroby jednotlivých moučníků a zmrzlin: těsto a náplň na citronový koláč, guma plát, croasanty z plundrového těsta, dezert cassata, náplň na semifreda a jejich dohotovení, sněhová vejce, sušenky amaretti, panna cotta, vaření sorbetů (malinový, z mučenky, mango) a zmrzlin (vanilková, čokoládová)
2. pracovní den
Božské pandoro, panettone, neapolský koláč, tiramisu dort, neapolský koláč – výroba žáci, citronový koláč – výroba žáci, sušenky amaretti – výroba žáci, tiramisu – výroba žáci, croasanty – výroba žáci
3. pracovní den
Sicilské trubičky, výroba uvařených zmrzlin ve zmrzlinovém stroji, dohotovení semifred, cop z kynutého těsta s oříško-čokoládovou náplní
Mini baristický kurz:
– druhy pražené kávy
– druhy šálků
– popis kávovaru
– druhy kávy – espreso, ristretto, dvojité ristretto, cappuccino, caffe latte
– příprava kávy jednotlivými žáky
Kurz byl zakončen rozpravou, prezentací výrobků a předáním certifikátů.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100