Instruktáž pro žáky oboru Gastronomie a hotelnictví!
Instruktáž pro třídu G2 s názvem Moderní restaurační talířové dezerty vedla uč. OV Petra Tatíčková. Bravurně předvedla, jak zpracovat klasické kuchařské a cukrářské recepty a připravit z nich díky dalším komponentům netradiční moderně nazdobené restaurační talířové moučníky. Žáci se naučili i mnoho netradičního. Vyráběli čoko filigrány a různé sladké ozdoby, náplně, polevy, různé druhy smetanového mousse a mascarpone na dekorování sklenic tzv. vkládáním. Připravovali ovocné a karamelové omáčky, pečené ozdoby. Seznámili se se strojem na výrobu zmrzliny a sorbetů. Vyrobili meruňkovou zmrzlinu a vhodně použili k některým moučníkům. Společně připravili créme brulée, cheese cake, malinové toustové knedlíčky, čoko fondandt a žemlovku v moderní úpravě. Ze všech připravených komponentů žáci kompletovali talířové dezerty rozmanitých chutí a vůní. Každý žák zde mohl naplno rozvinout svou fantazii a kreativitu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100