Projekt Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář pokračuje dalším z řady kurzů. Kurz s názvem Moderní restaurační talířové dezerty se konal ve dnech 6. 10. – 7. 10. 2014 a opět ho vedli manželé Slezákovi a byl určen pro žáky třetího ročníku.
První den se děvčata seznámila se surovinami a pomocným materiálem. Poté byla ihned zahájena výroba těst, hmoty na výrobu stříkaných tyčinek, sněhových ježků, ozdob z hmoty Pavlova, přišlo i na výrobu banánových, bezlepkových, pomerančových a pistáciových plátů a korpusů, vyráběly se žužu bonbony (meruňkové a višňové), dále pak ovocné želé, plátky (okurkové a malinové), mousse kuličky, toastové knedlíčky.
Druhý den se vyráběly želatinové rolky s citronovým mousssem, želatinové špagety z bílé čokolády, koktejl z tapioky, pripravovaly se ovocné omáčky, perníková želatina…Ze všech připravených komponentů žáci kompletovali talířové dezerty rozmanitých chutí a vůní. Každý žák zde mohl naplno rozvinout svou fantazii a kreativitu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100