Kurz pro žáky prvního ročníku vedený paní učitelkou Lenkou Tvrzickou. Probíhal ve dnech 23. 02. – 24. 02. 2015 podle předem připraveného harmonogramu:
První pracovní den
– Seznámení se s průběhem kurzu
– Popis hlavních surovin a technologický postup
– Rozpracování výrobků – větrníky, věnečky, banánky, bertíci, povidloň, lehký dortík s mascarpone, profiterolky, ptyše
– Výroba žloutkového krému, žloutkové šlehačky, máslového krému, krému z mascarpone
– Výroba karamelu, kuléru
Druhý pracovní den
– Výroba karamelové šlehačky, příprava náplně na mraky a povidloň, žloutkové šlehačky, šlehačkovo mascarponový krém na ptyše
– Dohotovení rozpracovaných výrobků, potahování fondánem, čokoládovou polevou
– Výroba koblih, výroba bochánků, výroba celozrnných věnečků a krému z celozrnné mouky, pálené hubičky, hnízda
– Prezentace výrobků, rozprava, degustace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb
537 01 Chrudim, Čáslavská 205
Telefon: 463 354 600
Sekretariát: 463 354 603
E-mail: skola@sos-sou.chrudim.cz
IČ: 13582259
Číslo účtu: 13336531/0100