Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

PŘIPRAVUJEME ZÁJEZD DO VELKÉ BRITÁNIE S PODPOROU ŠKOLY


pojedeme v březnu 2019

UVIDÍTE NÁS NA PŘEHLÍDCE STŘEDNÍCH ŠKOL


ATRIUM Palác Pardubice dne 17. 10. 2018

PRINCIPY ZASTUPITELSKÉ DEMOKRACIE A VOLEBNÍ SYSTÉM ČR


I náš hlas uslyšíte, u nás se volí „nanečisto“

JSME MODERNÍ ŠKOLA S TRADICÍ ÚSPĚŠNÉ VÝUKY

Vzděláváme v oborech s jedinečným zaměřením: Informatika s rozšířenou výukou cizích jazyků, Gastronomie a hotelnictví. Z tříletých oborů jsou žádané: Číšník – barman – barista, dvojobor Kuchař – číšník, tradiční Kuchař s rozšířením o catering, Cukrář, Prodavač – specialista prodeje (s výukou obsluhy e-shopu) a Prodavač – aranžér. Pokud si chcete doplnit k výučnímu listu i maturitní zkoušku, pak je dvouleté nástavbové studium Podnikání správnou volbou…

Aktuality

Perníková chaloupka

Děvčata z C3 v KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU.

Zprávy z naší praxe G1

Tak už nám to začalo! Veškerá školení a přípravy naší kuchyně jsou u konce.

Kurz čajového pečiva

V pondělí 8.10 a v úterý 9.10.2018 proběhl ve školní cukrárně kurz čajového pečiva.

Aktivity v říjnu

Sledujte přehled plánovaných aktivit též na nástěnce v přízemí školy a fotografie a články na facebooku a instagramu!

Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

VIP zprávy

2. 10. 2018

Školní rok je již v plném proudu, proto jsme se již netrpělivě těšili na středu 26. 9., abychom mohli naši novou učebnu naplno využívat. Tento den byla totiž učebna odborného výcviku pro žáky oborů kuchař a cukrář slavnostně otevřena.

Této radostné události se osobně  zúčastnila paní Mgr. Hana Štěpánová, radní Pardubického kraje, zodpovědná za regionální rozvoj, evropské fondy a inovace. Pozvání přijali i zástupci krajského úřadu Pardubického kraje, dodavatelé, dozorující orgány a přítomno bylo samozřejmě i vedení školy. Prostorná učebna vznikla rekonstrukcí půdního prostoru nákladem 7 mil. Kč a financována byla z evropských fondů a prostředků Pardubického kraje. Na srovnání původního a rekonstruovaného stavu půdních prostor se můžete podívat na přiložených fotografiích. 

Tak, jako se má novorozeně zapít, aby bylo zdravé, naše učebna byla "zajezena" drobným občerstvením. Pod vedením učitelek odborného výcviku jej připravili žáci oboru kuchař a cukrář. Perfektně obsluhovali i žáci 1. ročníku oboru číšník a gastronomie.

"Věřím, že v krásných nových prostorách se nám bude i nadále dařit vychovávat gastronomický dorost tak, aby návštěva restaurace  v Chrudimi i okolí byla pro kohokoli kulinářským zážitkem", říká řídící pan učitel Jaroslav Kořínek. 

25. 9. 2018

I když nám počasí opět nepřálo (zřejmě se to již stalo tradicí), tak jsme se v neděli 23. září zúčastnili dožínek na zámku v Pardubicích. I tak byl o tuto akci velký zájem, účastníci se seznámili s tradicí dožínek, oslav sklizně a řemesel a samozřejmě mohli ochutnat tradiční dožínkové pokrmy. Naši žáci ve školní cukrárně i ve školní kuchyni (koláčky jsme pekli v neděli již nad ránem!) připravovali pro Vás cukrářské i pekařské výrobky: tlačené koláče, svatební koláčky, české vdolky plněné zelím a uzeným masem,  rohlíčky se  špenátem a nivou, medovníčky, linecké pečivo a spoustu dalších laskomin.

Podle reakcí účastníků dožínek moc chutnaly - a všechny se prodaly. Takže zase za rok ...  tentokrát i se sluníčkem!

 

16. 3. 2018

13. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a 23. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění Gastro Hradec Vitana Cup vyhrála - a tedy absolutní vítězkou - se stala Kateřina Pochobradská! Pod mistrovským vedením Jany Matějů hradecký Aldis patřil jí! Soutěžila v kategorii Artistika Junior se s výrobkem Zahradní zátiší: