Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

PŘEJEME VÁM BÁJEČNÉ PRÁZDNINY


těšíme se 1. září…

Štíty pro chrudimskou nemocnici


se tisknou i v naší digitální pracovně – sleduj VIP zprávy!

JSME MODERNÍ ŠKOLA S TRADICÍ ÚSPĚŠNÉ VÝUKY

Vzděláváme v oborech s jedinečným zaměřením: Informatika s rozšířenou výukou cizích jazyků, Gastronomie a hotelnictví. Z tříletých oborů jsou žádané: Číšník – barman – barista, dvojobor Kuchař – číšník, tradiční Kuchař s rozšířením o catering, Cukrář, Prodavač – specialista prodeje (s výukou obsluhy e-shopu) a Prodavač – aranžér. Pokud si chcete doplnit k výučnímu listu i maturitní zkoušku, pak je dvouleté nástavbové studium Podnikání správnou volbou…

Aktuality

COVID-19 Mapa pomoci pro Chrudim

Valentýna Kobrová, studentka naší školy, vytvořila se spolkem MKC Praha mapu pomoci pro Chrudim. 

Účast v národním finále projektu Social Innovation Relay

Student ze třídy I3.G Jiří Dostál se společně se svým týmem zúčastnil národního finále projektu Social Innovation Relay, který byl pořádán nadací JA Czech.

Opravné zkoušky a náhradní termín klasifikace

... komu se to nepovedlo: termín opravných zkoušek a náhradní termín klasifikace ("N") je ve středu 26. srpna od 8 hodin. 

Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

VIP zprávy

1. 4. 2020

Digitální dílna s naší farmičkou 3D tiskáren je zprovozněna a slouží dobré věci. Tiskneme štíty pro nemocnici v Chrudimi!

3D tisk zprovoznil, oživil a zadal náš správce IT Ing. Lubomír Ambrozek. Spolu s ním se o nepřetržitý tisk stará náš pan učitel Mgr. Jaroslav Charvát.

 

11. 3. 2020

5. března 2020 naše děvčata obhájila prvenství na soutěži „Kuchař Vysočiny“ v Havlíčkově Brodě a za sebou nechala všech devět škol kraje Vysočina. Soutěž je nominační soutěží mezinárodní soutěže Gastro Junior pro rok 2021.

Tereza Pekařová zvítězila v disciplíně hlavní pokrm, připravovala kuřecí supreme s jarní zeleninou, bramborovým pyré s lanýžovým máslem, mrkvovým pyré, žampiony a cukrovým hráškem. Jana Rejnušová ji následovala se svým předkrmem z červené řepy. Připravila tartar z řepy s křenem, jablkem a zakysanou smetanou a rolku s tvarohem a gorgonzolou. Obě děvčata se umístila ve zlatém pásmu a dosáhla nejvíce bodů ze všech soutěžících. Děvčatům gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

3. 12. 2019

SWEETCUP 2019 PREŠOV

Minulý čtvrtek jsme se vydali na Slovensko na mezinárodní soutěž Sweetcup 2019, kterou uspořádala naše partnerská škola v Prešově.

A jak to všechno dopadlo?? Museli jsme ujet přes tisíc kilometrů, abychom všem dokázali, že jsme fakt jedničky!! Obě naše děvčata Tereza Pekařová i Míša Brandová v silné mezinárodní účasti suverénně zvítězila a tak jsme si do Čech přivezli dva zlaté poháry za první místa!!

Téma kuchařské soutěže bylo Medové pokušení, Terezka med zakomponovala do  restauračního moučníku, kterým byl bezlepkový makovník (s medem a ořechy, meruňkovou omáčkou, povidlovou redukcí, jablkovo-dýňovým pyré, minimakronkami a lyofilizovaným ovocem a malinami)... povedlo se a výborně to hlavně chutnalo! A rozhodčí pozorovali, bodovali, chutnali a počítali.... a první zlatá byla naše!

Míša připravila espresso, cappuccino a signature drink (volný nápoj), vše po čtyřech porcích. Svoji práci odvedla na profesionální úrovni (jak podotkl hlavní rozhodčí soutěže baristů), stihla vše ve stanoveném čase a po zásluze získala první místo ... a naše druhá zlatá byla tady!

Výprava na Slovensko se vydařila, my děvčatům srdečně gratulujeme a věříme, že soutěžní „prkna“ neopustí a svůj um a odborné dovednosti uplatní i v budoucnu.

P.S.  Víme Terezko, že maturuješ......takže ať jsi zlatá i tam!!