Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb, Chrudim

Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Restaurační moučníky

Restaurační moučníky



Datum konání:
22.2.2017

Instruktáž pro žáky oboru Gastronomie a hotelnictví!

Instruktáž pro třídu G2 s názvem Moderní restaurační talířové dezerty vedla uč. OV Petra Tatíčková. Bravurně předvedla, jak zpracovat klasické kuchařské a cukrářské recepty a připravit z nich díky dalším komponentům netradiční moderně nazdobené restaurační talířové moučníky. Žáci se naučili i mnoho netradičního. Vyráběli čoko filigrány a různé sladké ozdoby, náplně, polevy, různé druhy smetanového  mousse a mascarpone na dekorování sklenic tzv. vkládáním. Připravovali ovocné a karamelové omáčky, pečené ozdoby. Seznámili se se strojem na výrobu zmrzliny a sorbetů.  Vyrobili meruňkovou zmrzlinu a vhodně použili k některým moučníkům. Společně připravili créme brulée, cheese cake, malinové toustové knedlíčky, čoko fondandt a žemlovku v moderní úpravě. Ze všech připravených komponentů žáci kompletovali talířové dezerty rozmanitých chutí a vůní. Každý žák zde mohl naplno rozvinout svou fantazii a kreativitu.

Fotoreportáž:

třída G2spoluprácetýmová spolupráces malinoucreme bruleeabstrakceJaponské inspirace?


TOPlist